V društvu smo vedno veseli pomoči.

Sonček Posavje

Podari delež dohodnine

Sonček Posavje na Facebooku

THERASUIT TERAPIJE

V našem društvu smo se odločili, da gremo en korak naprej in smo preuredili in opremili prostore za therasuit, kinezioterapijo in ostale terapije po poškodbi.

THERASUIT in KINEZIOTERAPIJA  je nov pristop v obravnavi otrok in odraslih s cerebralno paralizo in drugimi motnjami gibanja.., s to terapijo dosežemo napredek v gibanju tudi tam kjer s klasičnim pristopom ni več napredka.

Prednosti tovrstnih terapij je zelo veliko: poleg povečanja mišične moči, gibljivosti in izboljšanje mišičnega tonusa nasploh, se učinki terapije hitro kažejo še na področju ravnotežja, koordinacije, govora, senzorike.

Napredek ne pomeni vedno samostojne hoje, za nekatere otroke je napredek ostati gibljiv, doseči boljšo kontrolo telesa... Vsaka malenkost šteje. Nobena terapija ni čudežna in vsak otrok ima svoje meje, uspeh je doseči jih, kajti gibanje je osnova  življenja.

Therasuit terapija je namenjena otrokom – mladostnikom s težavami v gibanju, predvsem pa se uporablja za otroke s cerebralno paralizo.

S terapijo lahko zvečamo mišično moč, raztezanje mišic ne da bi pri tem ustvarjali nepravilne vzorce.

Smisel terapije je, da se krepijo mišice, ki se sicer ne uporabljajo in zgubljajo na moči, se spreminjajo, krajšajo,… Otrok pri tovrstni terapiji pridobiva nove vzorce in zaznavo o lastnem telesu.

Oprema ki jo uporabljamo pri terapiji: kletka, vrvi, uteži, škripci, obleke,…

TERAPIJA JE SESTAVLJENA IZ TREH SKLOPOV IN SICER

  • SUSPENZIJSKE VAJE (delajo samo mišice)
  • PAJKOVE VAJE (omogoča postavitev otroka v katerikoli položaj tudi tistega, ki ga sam ne zmore, če ne more stati s pajkom stoji)
  • TERAPEVTSKA OBLEKA (z obleko popravljamo slab vzorec pri otroku, koleno če ni zravnano ga z obleko zravnamo, če ne drži glave povežemo s kapo,.…)

Prednosti terapije so zelo velike, poleg povečanja mišične moči, gibljivosti in izboljšanje mišičnega tonusa nasploh, se učinki terapije hitro kažejo še na području ravnotežja, koordinacije, govora in senzorike.
Terapija se izvaja dve do tri ure dnevno – tri tedne. Čez tri do štiri mesece se ponovi in se dosežemo določen napredek.
Glede na visoko ceno bo za marsikoga ovira, ker pa se zavedamo, da si terapija zasluži pozornost in možnost, da je dostopna čim večjim število otrok, smo se odločili v to smer izpeljati investicijo.

 

Za termine izvajanja terapij se je treba prvo naročiti. To lahko naredite putem kontaktnega obrazca, ali na telefone: 041/ 859 910 in 051/ 655 335.