SONČKE OBISKAL DEDEK MRAZ

Društvo Sonček Posavje, je tudi v letošnjem letu že tradicionalno organiziralo obdaritev članov in obisk Dedka Mraza.

SONČKOVE USTVARJALNE DELAVNICE IN REKREACIJA

 Društvo Sonček Posavje,je konec oktobra v dopoldanskem času pod vodstvom Urške Jakler,poleg vseh preteklih aktivnosti izvedlo ustvarjalno delavnico z Das maso.

OB SVETOVNEM DNEVU CEREBRALNE PARALIZE IZVEDEN TRADICIONALNI KOSTANJEV PIKNIK

Društvo Sonček Posavje in Društvo ljubiteljev motorjev Matija Gubec,sta v soboto 6. Oktobra ob svetovnem dnevu cerebralne paralize na igrišču v Spodnjem Starem Gradu, izvedli tradicionalni kostanjev piknik

SAMOSTOJNA OBNOVITVENA KOLONIJA DRUŠTVA SONČEK POSAVJE

Društvo Sonček Posavje je tudi v letošnjem letu organiziralo samostojno obnovitveno kolonijo za odrasle na Otoku Pašmanu.

SONČKOVA ZTK NA KMETIJI ZEVNIK 2018

V sredini meseca avgusta je Društvo Sonček Posavje izvajalo zdravstveno terapevtsko kolonijo pri Zevniku na Čatežu,

 Društvo Sonček Posavje,je konec oktobra v dopoldanskem času pod vodstvom Urške Jakler,poleg vseh preteklih aktivnosti izvedlo ustvarjalno delavnico z Das maso.

Res,da izdelki iz te mase potrebujejo več stopenj da so končani,to ni bilo ovira,da Sončki ne bi uživali pri izdelavi,hkrati pa je bila tudi to ena izmed vaj za sproščanje ali razgibavanje. Pred potekom je bilo maso z valjem lahko tudi z steklenico razvaljati na tenko,saj se tako končni izdelek prej na zraku posuši,hkrati pa se tudi z modelčki lažje modelira. Na izdelke so z lepilom prilepili razne dekoracije ,žal pa jih niso mogli pobarvati,ker izdelek iz te mase rabi vsaj 24 ur,da se posuši,šele potem se lahko pobarva,vendar to ni bila ovira,da ne bi z različnimi zamislimi uživali v tem. V soboto 3. novembra,pa je Društvo na Kegelban Clubu Senica na Senovem za sprostitev celotnega telesa ponovno izvedlo Bowling,katerega izvaja skozi celo leto. Seveda so vsi tisti,kateri so bili na vozičkih uporabljali prilagojeno spustno rampo,katero je izdelalo društvo,z očmi usmerjalo met  in ob zadetku bili veseli. Sončki so z druženjem (rekreacijo) pozabili na vsakdanje težave na katere naletijo v vsakdanjem prikrajšanem življenju,saj Društvo Sonček Posavje tudi na tak način skrbi za inkluzijo in integracijo oseb s cerebralno paralizo in ostalimi motnjami v razvoju.  Anton Hruševar    Foto: Franci Slivšek  

  • IMG_4306
  • IMG_4348
  • IMG_4373
  • IMG_4382
  • IMG_4444
  • IMG_4953
  • IMG_4975
  • IMG_4991
  • IMG_5067
  • IMG_5072

Sonček Posavje na Facebook-u

V društvu smo vedno veseli pomoči.

Prijavi se

Go to top